Middagje Kampen

Na een hele tijd is het er gelukkig weer een keer van gekomen, een dagje vissen. Na wat opstartproblemen zaten we iets later dan gepland in de auto richting Kampen. Waarom Kampen? We hebben met de Visplanner app eens zitten kijken in welke stad je een beetje leuk water hebt waar je met de VISpas ook mag vissen. De meeste steden in de buurt hebben of niet veel water, of het is alleen toegankelijk voor leden van de plaatselijke vereniging. En in Kampen is er veel water te vinden waar je ook met een gewone VISpas gewoon mag vissen.

We besloten in een van de havens te beginnen. Hier konden we ook de auto vlakbij parkeren en het kostte ook nog eens niet wat (of we hebben het bord gewoon kats gemist, dat kan natuurlijk ook). De spullen even uitgezocht en gewapend met onze dropshot combinaties liepen we richting de jachthaven. Hier waren op dat moment ook al twee lokale vissers met de vaste stok bezig en we konden zien dat de leefnetten goed vol zaten.

We zochten een mooi plekje op tussen de boten en Gijs besloot het eerst te proberen met wormen in plaats van shads op de dropshot. Toen ik nog met half bevroren vingers een shadje aan de haak probeerde te frommelen trok Gijs de eerste snoekbaars al op de kant. Ook met de shadjes ging dit prima, al duurde het soms even voordat ze bleven hangen, maar na een paar seconden kreeg je al tikken op het rubber aasje. De meeste waren ook vals gehaakt trouwens maar daar deden we niet zo moeilijk over.

Dat het goed koud was waren we het ook al snel over eens. Toen we beide een handvol snoekbaarsjes hadden gevangen hebben we het iets verderop ook nog even geprobeerd. In tegenstelling tot in de haven was hier weinig vis te bekennen en na een kort overleg besloten we om even een patatje te scoren en het dan iets verderop in de stad te proberen met de baitcaster.

Na een fijne versnapering de spullen in de auto gekieperd en richting volgende stek gereden. Terwijl we binnen ons patatje aan het wegknagen waren begon het buiten lichtjes te regenen. Een beetje miezer deden we niet zo heel moeilijk over, maar toen we bij de stek aankwamen was het zachtjes miezeren over en zat er ook hagel en natte sneeuw bij. Na een minuut of 15 zonder aanbeten hadden we de vingers zo rood van de kou dat we de spullen weer in de auto gemikt hebben en er een eind aan gemaakt hebben.

Het was achteraf een iets korter visdagje dan we gedacht hadden maar we hebben wel weer een handvol mogelijkheden erbij. Dat we weer teruggaan naar Kampen om wat meer water af te romen dat is duidelijk! Nu eerst thuis maar eens Googlen op een paar goede waterdichte neopreen handschoenen…

Onze route die dag…

Klik hier voor een .gpx bestand en een Google Earth spoor (.kml) van de vismiddag in Kampen.

Hier nog een kort filmpje van die middag.